VIRTUELE MAAGBAND WERKT.


Als beroepshypnotiseur hielp ik al jaren elke dag mensen gezonder te eten.

Nu viel ik zélf 18 kg af met de

Virtuele Maagband.

En sommige cliënten vielen zelfs 40 kg of meer af... Zonder dieet.

Roy Dictus

Uit de praktijk van Roy Dictus.

Zepperen (Sint-Truiden), Belgisch Limburg

Beste mensen allemaal,

 

Te véél eten, niet kunnen stoppen, te vet en te zout eten, ongeremd snoepen en te weinig water drinken... Foute eetgewoonten waar heel wat van mijn cliënten mee kampten voor ze naar mij kwamen.

 

Weten dat je foute eetgewoonten hebt en er ook nog iets aan doén, zijn twee verschillende zaken. Als professioneel hypnotiseur help ik elke dag mensen om hun eetgewoonten te corrigeren en de controle over zichzelf weer terug in eigen handen te nemen. Ik heb dit ook op mezelf toegepast, want ik had zelf ook slechte eetgewoonten ontwikkeld. Ik viel 18 kg af met de Virtuele Maagband. Dat is géén dieet. Het is ook geen wondermiddel of hocus-pocus.

Virtuele Maagband is een therapie van 3 hypnose-sessies + geluidsopnamen ter ondersteuning, om ongezonde eetgewoonten om te zetten in gezonde, met de klemtoon op portiecontrole.

Ik vond mezelf ongezond, en lang was ik ook niet klààr om er iets aan te doen. Ik voelde me niet goed meer in mijn vel en paste niet meer in mijn kleren. Ik kocht aanvankelijk grotere kleren en deed weinig of niets aan mijn levensstijl, terwijl ik wist dat die fout was. Ik kon het toen niet opbrengen.

 

De mensen in mijn omgeving, inclusief mijn cliënten, zagen ook dat ik zelf ongezond bezig was, terwijl mijn werk er in bestond om mensen te helpen om te stoppen met roken en te veel eten. Het was op het randje af ironisch.

 

Maar als hypnotherapeut wist ik ook dat motivatie dé sleutel was om er iets aan te doen, en zonder 100% inzet zou het geen zin hebben om er aan te beginnen. Dus wachtte ik af tot ik zeker was dat ik er klaar voor was.

 

Dat moment kwam op 15 augustus 2018, op een barbecue bij familie. Er werden foto's gemaakt en ik zag mezelf op foto -- wat ik zag, en hoe ik me voelde, en hoe ik al maandenlang bewust was dat ik steeds zwaarder werd en het helemaal uit de hand liep, maakte dat ik toen een besluit nam: "het is tijd voor de Virtuele Maagband".

 

De volgende dag, 16 augustus, deed ik alsof ik zelf een cliënt was -- en eigenlijk wàs ik dat ook. Ik schreef mijn foute eetgewoonten op, en hoe ik wou dat het werd. Ik identificeerde vet eten (fastfood), te grote porties en suiker als mijn grootste vijanden. Ik was vastbesloten mezelf te hypnotiseren om de transformatie die ik al bij zo veel cliënten gezien had, zelf te ondergaan.

Om dat mogelijk te maken, deed ik 3 hypnose-sessies met mezelf -- of liever, met een voice recorder. Ik nam mijn stem op en luisterde naar de opnamen. Zo was ik therapeut én cliënt. Tijdens dat luisteren deed ik net wat elke cliënt dan doet: luisteren en de instructies opvolgen; de hypnotische suggesties accepteren om in mijn onderbewuste de nodige "kliks" te maken om de slechte eetgewoonten te vervangen door goede.

 

Ik maakte opnamen zowel voor Virtuele Maagband als voor Minder/Geen Suiker (dat is een andere hypnotische therapie waarmee ik ook al heel wat mensen heb geholpen).

De resultaten waren, zoals verwacht, fantastisch:

 

✅ ik stopte 100% met suiker

✅ ik at gezonder en véél minder

✅ fastfood interesseerde me nog nauwelijks -- goed voor af en toe eens, niet meer

✅ ik viel 18 kg af

✅ ik voelde me veel beter in mijn vel

✅ mijn zelfbeeld ging er op vooruit

✅ mijn kledingmaten gingen van XL voor hemden en T-shirts naar L, en van 34-30 voor broeken naar 32-30 en uiteindelijk zelfs naar 30-30.

De foto hierboven links is genomen op de familiebarbecue van 15 augustus 2018. De foto rechts is van 3 maanden later, 16 november 2018.

 

Intussen weeg ik nog steeds rond de 78 kg (af en toe een beetje meer, dan weer een beetje minder, zoals het bij iedereen wat op en neer gaat).

 

Roy Dictus

Gecertificeerd Hypnotiseur National Guild of Hypnotists (USA), Dave Elman Hypnosis Institute (USA)

Gecertificeerd Practitioner Virtuele Maagband bij Sheila Granger (UK)

Misschien is Virtuele Maagband ook wel iets voor jou? Heb je een BMI van 30 of meer, ben je 18 of ouder, zijn je eetgewoonten ongezond en neem je geen medicijnen die gewichtstoename als bijwerking hebben? Dan kan ik je wellicht helpen om ook gezonder te gaan eten en drinken, net als ikzelf.

 

Resultaten zijn natuurlijk per persoon verschillend. Niet iedereen heeft dezelfde fysiologie, dezelfde leeftijd, hetzelfde metabolisme, dezelfde motivatie, en zo verder. Dus je kan de resultaten van één persoon niet projecteren op een andere... Ik heb al cliënten over de vloer gehad die 40 kg en meer afslankten, maar even goed ook die maar 7 of 10 kg afslankten. Het hangt er natuurlijk ook vanaf hoe goed je meewerkt tijdens de sessies en of je geregeld genoeg naar de geluidsopnamen luistert. De slaagkans is ongeveer 80%, wat dus wil zeggen dat 80% van de mensen die deze therapie volgen, er goede resultaten mee boekt. En dat zonder dieet en zonder jojo-effect.

Hoe gaat dat dan precies in zijn werk?

De Virtuele Maagband is een therapie op basis van hypnose, kort gezegd dus een hypnotherapie. In 3 gepersonaliseerde sessies in mijn praktijk in Zepperen (Sint-Truiden), of via video-call, doorlopen we een aantal stappen om jouw slechte eetgewoonten te corrigeren, zoals bijvoorbeeld:

 • Te veel eten, geen rem hebben of niet kunnen stoppen met eten

 • Te veel eten, geen rem hebben of niet kunnen stoppen met eten

 • Vet eten, fastfood

 • Maaltijden overslaan

 • Een maaltijd vervangen door een koek

 • Snoepen tussendoor, of na het avondeten voor de tv

 • Niet de tijd nemen om te eten, en snel eten

 • Te laat eten, zelfs vlak voor het slapengaan nog eten of snoepen

 • Te weinig water of calorieloze dranken drinken

 • Gesuikerde dranken drinken

Je krijgt ook hypnotische geluidsopnamen -- zoals de opnamen die ik voor mezelf maakte -- om tussen de sessies door de belangrijkste hypnotische suggesties te herhalen. Je kan die opnamen ook blijven gebruiken na je sessies. Ze zijn een aangename aanvulling van de persoonlijke sessies die we in mijn praktijk hebben.

We sluiten af tijdens de 3de sessie door in je onderbewustzijn het idee te planten dat je maag veel kleiner wordt vanbinnen, net als bij een maagband-operatie, waardoor het gevoel van verzadiging (dat je intussen gewend bent geraakt) sneller opkomt, en de porties dus aanzienlijk kleiner worden zonder honger.

 

Klinkt dat gek? Ja, ik vond dat ook. Maar het werkt. De slaagkans is 80% à 85%.

Ik heb deze techniek geleerd in 2014 van Sheila Granger, de Britse hypnotiseur die de methode uitgewerkt heeft.

Wat is het verschil tussen Virtuele Maagband en een dieet?

Een dieet is helemaal iets anders. Een dieet is een tijdelijke maatregel waarbij je probeert om op zo kort mogelijke tijd je gewicht weer op peil te krijgen door jezelf en/of je lichaam dat eten te ontzeggen dat je zwaarder heeft gemaakt. Zo is het proteïnedieet een klassieker die kan resulteren in een sterke afname van het lichaamsgewicht, maar ook weer een sterke toename achteraf wanneer je met het dieet stopt.

 

Virtuele Maagband is géén dieet. Het gaat hem in de eerste plaats om het corrigeren van slechte eetgewoonten, met speciale aandacht voor portiegrootte. Niet voor een maand of 9 weken of hoe lang een dieet dat voorschrijft, maar voor altijd -- als nieuwe gewoonte die de oude gewoonten vervangt. Het is de combinatie van jouw motivatie, je inzet tijdens de sessies en je aanvaarding van de betere eetgewoonten die zorgt dat je resultaat boekt.

 

Tussen haakjes, als portiegrootte niet je probleem is, of als je geen BMI van 30 of meer hebt, zijn er ook andere hypnosetherapieën die je kan volgen, bijvoorbeeld de gewone Correctie van Eetgewoonten, Minder/Geen Suiker of Minder/Geen Frisdrank.

Voor wie is de Virtuele Maagband geschikt?

Je kan je inschrijven voor jouw persoonlijke Virtuele Maagband-therapie als je:

 • Minstens 18 jaar oud bent

 • Een BMI van minstens 30 hebt

 • Slechte eetgewoonten hebt waar je echt vanaf wilt en die je ook bereid bent om los te laten

 • Geen medicijnen neemt die gewichtstoename als bijwerking hebben

 • Je goed kan concentreren

 • Geen medicijnen neemt die sufheid, loomheid of verlies van concentratie als bijwerking hebben

Wat moet ik doen als ik ook een Virtuele Maagband wil?

Hieronder klik je op de oranje knop, dan kan je rechtstreeks in mijn agenda je 3 sessies boeken:

 • Kies "Virtuele Maagband" in de lijst met therapieën die op je scherm verschijnen.

 • Boek de 3 sessies telkens 4 tot 7 dagen uit elkaar (dus 4 à 7 dagen tussen sessie 1 en sessie 2, en ook 4 tot 7 dagen tussen sessie 2 en sessie 3).

 • Vul je volledige naam en email-adres in.

 • Je krijgt bevestiging van je afspraken per e-mail. In je mails staat belangrijke informatie rondom je sessies, dus lees ze grondig door.


Virtuele Maagband €375


© Hypnotherapie Roy Dictus 2019. Alle Rechten Voorbehouden.

 

Hypnotiseur Roy Dictus

E-mail: roy@hypnotherapie-limburg.be

 

Algemene Website: Hypnotherapie Limburg

Rookstop: Rookstop Nu

Hypnotherapie Roy Dictus

Terwouwenstraat 80

3800 Zepperen (Sint-Truiden)

 

Tel 0473-74.89.62 (vanuit België), +32-473-74.89.62 (vanuit Nederland)

 

Certified Hypnotherapist, National Guild of Hypnotists

Certified Hypnotherapist, Dave Elman Hypnosis Institute

Certified Virtual Gastric Band Practitioner, Sheila Granger

Certified Alcohol Practitioner, Sheila Granger

 

DISCLAIMERS: Alle foto's en getuigenissen zijn gegarandeerd authentiek. Roy Dictus is geen arts of diëtist en geeft geen voedingsadvies. Resultaten zijn voor iedereen verschillend en -- geen enkele therapie geeft bij iedereen dezelfde resultaten. Resultaten hangen ook af van je fysiologie, je metabolisme, je inzet, je motivatie, medicijnen die je neemt, etc.. Je kan dus minder goede of betere resultaten behalen dan ikzelf en dan de mensen die hier of op Facebook getuigen. Ik kan qua resultaten dus geen enkele garantie geven.